Activiteiten

Flevorun 2021 verplaatst naar 2022.

Wat is de Flevorun:

  • Een estafetteloop gedurende 24 uur waarbij een afstand van ongeveer 250 tot 260 kilometer wordt afgelegd De route gaat langs alle gemeenten in Flevoland
  • De Flevoloop is gepland voor 9 april 2022 vanaf 12.00 uur tot 10 april 2022 rond 12.00 uur
  • Roparunteam Lelystad neemt het initiatief en nodigt andere Flevolandse teams uit: bij voorkeur uit elke gemeente, in totaal niet meer dan 10 teams
  • Gelopen wordt volgens het Roparun-concept: 8 lopers, 4 fietsers (verdeeld in twee groepen) en verder eigen ondersteuning
  • Organisatie zorgt voor route(diensten), EHBO, 4 rust- en wisselpunten met basisvoorzieningen

Wat vragen we van de deelnemende teams:

  • Startgeld van € 2.000, via eigen sponsoringactiviteiten op te halen
  • Dit startgeld komt geheel ten goede van de Roparun (seizoen 2021 – 2022)
  • Uiteraard kan daarbij gebruik gemaakt worden van alle Roparun-middelen en verwijzingen
  • organiseer het doorkomstpunt in de eigen gemeente (inrichting en publiciteit)

Wat is daarvoor nodig

In de eerste plaats natuurlijk enthousiaste teams die een sportieve prestatie neerzetten en tegelijk daarmee bijdragen aan de goede doelen van Roparun. Maar om dat te kunnen doen is meer nodig: voorbereiding, verzorging, catering, ondersteuning onderweg, communicatie en zo meer. Dat vraagt heel veel handen en ook geld voor de uitvoering en voor de goede doelen.

Wij zijn daarom op zoek naar partners die mee  willen doen en een bijdrage willen geven aan de Flevorun: in geld of in het beschikbaar stellen van middelen of diensten.

Ben jij de partner die wil bijdragen aan deze gezonde en brede sportieve uitdaging en zijn naam wil verbinden aan de goede doelen van Flevorun en Roparun? Je kunt dan contact opnemen met flevorun@roparunteamlelystad.nl  en samen maken we afspraken hoe we die relatie kunnen vormgeven, passend bij jou als partner.

SlooOW NATUURMARATHON 2021

Helaas hebben we moeten besluiten de SlooOW Natuurmarathon die eerst gehouden zou worden op zaterdag 10 oktober en vervolgens gepland was op 1 mei opnieuw moeten verplaatsen. We vinden niet verantwoord gezien het oplopend aantal besmettingen en de deze week afgekondigde maatregelen om het hardloopevenement plaats te laten vinden. De gezondheid en veiligheid van de lopers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen staat bij de organisatie altijd voorop. Inmiddels hebben we als nieuwe datum zaterdag 4 september 2021 vastgelegd. Uiteraard ook nu weer onder het voorbehoud dat de omstandigheden dat mogelijk maken.

Graag willen we iedereen die bij de voorbereiding betrokken is geweest enorm bedanken voor de inzet en we hopen iedereen te zien bij de SlooOW Natuurmarathon 2021.

zaterdag 10 oktober 2020 zaterdag 1 mei 2021 zaterdag 4 september 2021

Inschrijven voor de SlooOW Natuurmarathon 2021 >

Bekijk de foto rapportage deel 1! >

Bekijk de foto rapportage deel 2! >

Deze marathon loopt door de ongerepte natuur van de Oostvaardersplassen tussen Lelystad en Almere en wordt dit jaar voor de 11e keer gehouden. De organisatie is nu in handen van Roparunteamlelystad, welke voorgaande jaren ook al hand- en spandiensten verrichtte. De opbrengst komt volledig ten goede aan Stichting Roparun.

Geheel in tegenstelling tot de tendens van groeiende deelnemersaantallen bij veel marathons, wil de SlooOW Natuurmarathon kleinschalig en eenvoudig blijven met een maximum van 75 teams. De SlooOW Natuurmarathon laat zich dus zeker niet kenmerken door entertainment, verzorgingsposten en ander vermaak op het parcours. Maar dat is ook niet nodig, want iedere deelnemer mag 42 kilometer lang een persoonlijke verzorger meenemen op de fiets.

Lopers die de afstand wel heel lang vinden hebben de mogelijkheid om deze marathon als duo te volbrengen; loper en fietser ‘ verdelen’ dan de afstand en lopen bij toerbeurt een zelf te bepalen aantal kilometers. Al met al levert dit een gemêleerd gezelschap op bij de start om 10 uur ’s ochtend bij watersportvereniging Het Bovenwater aan de Uilenweg (naast camping ’t Oppertje).

De kosten zijn €27.50 per team ( sololoper + begeleider of duo ) en is inclusief lunch! Inschrijving vindt uitsluitend plaats via het bijgevoegde formulier en is mogelijk tot de dag van de loop.

Voor meer informatie kijk ook op: https://slooownatuurmarathon.nl/

 

Benefietvoorstelling Theatergroep Droog!

LET OP! NIEUWE DATA. EVENEMENT VERZET NAAR NOVEMBER

15, 16 en 17 november 2019

Avondvoorstellingen op 15 & 16 november €50,-
High-tea op 17 november €30,- 

Als onderdeel van onze fundraisingacties willen we op 15-16-17 november 2019 een toneelvoorstelling met en tijdens een diner (15 en 16 november) of high-tea (17 november organiseren. Het gaat om de Toneelvoorstelling  ‘Nu even niet/nu even wel’ van Maria Goos door theatergroep Droog!. Deze voorstelling is een samenvoeging van twee korte toneelstukken van Maria Goos, ´Nu even niet/nu even wel´. Nu even niet´ gaat over vier vrienden, waarvan een aan kanker overlijdt. ´Nu even wel´ speelt een jaar later en gaat over de vrouw van de overleden vriend en zijn minnares. In de voorstelling zijn de scenes uit de twee stukken in elkaar verweven. Beide stukken spelen in een restaurant. Voor deze voorstelling wordt de boerderij van Boerkok omgebouwd tot een restaurant, waar de toeschouwers aan tafels zitten. Boerkok zorgt voor een voortreffelijke maaltijd met streekproducten. De acteurs spelen aan twee tafels tussen het publiek in. Op deze manier kan het publiek zich onderdeel van het stuk voelen.

In totaal zijn er voor de diners 160 (80 per avond) en voor de high-tea 80 kaarten beschikbaar. Een dinerkaart gaat € 50,- kosten, incl. 1 consumptie, en een kaart voor de high-tea € 30,–, uiteraard inclusief koffie/thee.

Locatie

De benefietvoorstelling vindt plaats in Boerkok Lelystad aan de Meerkoetenweg 9, 8218NA Lelystad Lelystad.  Aanvang van de avondvoorstelling 18.30 uur, zaal open om 18.00 ; de middagvoorstelling begint om 13.00 uur, zaal open om 12.30 uur.

LICHTJESLOOP 2019

Let op: nieuwe datum in verband met de weersvoorspelling:

vrijdag 22 maart 2019

Je kunt je hier inschrijven >

Roparunteam Lelystad organiseert op vrijdag 22 maart 2019 de Lichtjesloop op en rond de atletiekbaan van AV Spirit. Iedereen die van hardlopen of wandelen houdt, kan meedoen. Voor de jongste lopers start om 19.15 uur de 800 meterloop. Om 19.30 starten de 4, 8 en 12 kilometerlopers. De loop gaat over een sfeervol verlicht parcours van 4 kilometer rond sportpark Langezand.

Inschrijven voor alle afstanden kan vanaf 18.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro en komt geheel ten goede aan de goede doelen van de Roparun. Lopers krijgen glow-in-the-dark bandjes en mogen in verlicht tenue de sfeervol verlichte baan op.

En ook voor de niet-lopers is er genoeg te doen. De kantine van AV Spirit is open, en uiteraard wordt de inwendig mens niet vergeten. Monibarista is er met heerlijke koffie en Lenja bakt haar geweldige crepes.

ERWTENSOEPVERKOOP 2019

26 januari en 2 februari 2019

Snert verkoop voor het goede doel!

De verse erwtensoep van Verhoeff salades en snacks is die zaterdagen tussen 10.30 uur en 16.30 uur verkrijgbaar bij PLUS Postma, AH Voorhof en Deen Warande.