Eerste editie van SVOL Cityrun, feestelijke doorkomst op Stadhuisplein

Op 13 april zullen ruim 800 eerstejaars leerlingen van de SGL, Rietlanden en ISG Arcus aan de start verschijnen van SVOL Cityrun 2017. Tijdens deze runbikerun verzamelen ze geld voor Roparunteam Lelystad.  Daarnaast doen ook 9 prominententeams mee daar dit unieke evenement dat geld wil inzamelen voor goede doelen die zich inzetten voor mensen met kanker. ‘Een uniek evenement waarbij de scholen nauw met elkaar samenwerken voor het goede doel’, aldus Barry Lommen (bestuurder Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad) en Jop Fackeldey (teamcaptain Roparunteam Lelystad)

Het traject is ongeveer 9 kilometer lang en gaat langs de drie scholen. Het parcours gaat voor alle deelnemers over het Stadhuisplein, waar zij feestelijk worden onthaalt en waar vier dj’s van de scholen zorgen voor een goede beat.  De muziek en centrale presentatie vanaf het Stadhuisplein zullen live op alle 3 de scholen/startlocaties te horen zijn. Radio Lelystad doet de hele middag live verslag van de cityrun. ‘ Het stadhuisplein is die dag de centrale locatie van de run, DE plek om al die sporters aan te moedigen. Om 13.15 uur geeft onze burgemeester Ina Adema daar het startschot voor de prominenten en voor de leerlingen die vanaf de 3 schoollocaties gaan vertrekken. Vanaf ca. 13.30 komen gedurende de middag alle deelnemers over het Stadhuisplein gelopen en gefietst. Wij roepen  en (groot) ouders, vrienden en bekenden, en eigenlijk alle Lelystedelingen op de kinderen en de prominenten aan te komen moedigen.” Aldus Jop Fackeldey

Het evenement, waar ook ouders en leerlingen uit hogere klassen mogen deelnemen, wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. ‘Ons doel is om een mooi bedrag om binnen te halen voor het goede doel, maar ook stil te staan bij kanker. Iedereen kent wel iemand die deze ziekte heeft of heeft gehad. We zijn blij dat er naast de kinderen ook prominententeams vanuit het onderwijs en KFC, onze Roparunteam Lelystad hoofdsponsor meelopen. Het eerste prominententeam wordt gevormd door Barry Lommen, bestuurder van de SVOL, en Elly van Wageningen, wethouder onderwijs van de gemeente Lelystad, beiden vergezeld van een medewerker.  En bijzonder dat er ook 7 teams van Flevoland Fietst Tegen Kanker meedoen, mooi om te zien dat we onze doelen gezamenlijk willen realiseren. ’, vertelt Jop Fackeldey.

‘Samen hopen we zoveel mogelijk geld binnen te halen om het voor kankerpatiënten mogelijk te maken even ‘los te komen’ van de ziekte en even die ziekte vergeten. Het motto van de Roparun is niet voor niets ‘leven toevoegen aan dagen waar geen dagen meer aan het leven toegevoegd kunnen worden’.