Prachtige opbrengst Roparunteam Lelystad

Roparunteam Lelystad heeft dit jaar 34.277,57 bij elkaar gebracht voor de goede doelen van de Roparun, ondersteunen van mensen die getroffen zijn door kanker, zowel tijdens de ziekteperiode of als er geen uitzicht op verder leven meer is. In de tien keer dat Roparunteam Lelystad mee heeft gedaan is er nog nooit zo’n hoog bedrag ingezameld.

Teamcaptain Jop Fackeldey: “ We hebben e rook dit jaar met ons hele team weer keihard voor geknokt om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. Dat is gelukt dank zij de steun van onze hoofdsponsor KFC, onze routesponsoren en onze sponsoren in nature. We zijn blij dat we elk jaar weer op hun steun mogen rekenen.

Daarnaast heeft Roparunteam Lelystad ook een aantal mooie evenementen in aanloop naar de Roparun georganiseerd. Naast de jaarlijks terugkerende evenementen als de lichtjesloop en de Rietveld natuurmarathon werd dit jaar ook voor het eerst de SVOL-cityrun georganiseerd. Jop Fackeldey: “ Die cityrun in april was echt een prachtig evenement, in samenwerking met de drie scholen voor voortgezet onderwijs  en talloze anderen die zich belangenloos hebben ingezet, hebben we een prachtige run neergezet die meer dan 11.000 euro heeft opgeleverd. Wij zijn daar heel blij mee en hopen dat we een volgend jaar dit evenement weer kunnen organiseren.”

Dit jaar stonden met Pinksteren twee roparunteams uit Lelystad aan de start in Hamburg. Zij leggen lopend en fietsend meer dan 500 kilometer af. De teams zijn gehuldigd in Rotterdam. De opbrengst van de Roparun 2017 bedroeg dit jaar 5,5 miljoen euro. Dat geld gaat naar verschillende goede doelen die zich inzetten voor mensen met kanker. Hierbij valt te denken aan Stichting Haarwensen en inloophuizen.