Recordopbrengst 2018

Roparunteam Lelystad heeft dit jaar een recordopbrengst van ruim 41.000 euro bij elkaar gebracht voor de goede doelen van de Roparun. De totale opbrengst van de Roparun 2018 was ruim 5 miljoen. Dit bedrag werd tijdens de slotavond op 8 juni bekend gemaakt.

Teamcaptain Jop Fackeldey: “We zijn supertrots op dit mooie bedrag. Met ons hele team hebben we dat ook dit jaar weer via tal van evenementen zoals de snertverkoop op de markt, de lichtjesloop en onze SVOL-cityrun voor elkaar gekregen. Daarnaast hebben weer veel bedrijven de goede doelen van de Roparun gesteund door een deel van onze route te sponsoren. En last but not least, zijn we blij dat KFC ook dit jaar weer onze hoofdsponsor was.”

Roparunteam Lelystad is al in december begonnen met het bij elkaar brengen van geld voor de goede doelen van de Roparun. “De teamleden hebben daarbij ook veel steun gekregen van hun directe omgeving. Veel familie, vrienden en kennissen hebben een donatie op naam van het team overgemaakt. Daar zie je aan dat de betrokkenheid bij de Roparun groot is,”aldus Jop Fackeldey. De opbrengst gaat naar verschillende goede doelen die zich inzetten voor mensen met kanker, zoals de Stichting Haarwensen en inloophuizen. De Roparun vindt in 2019 plaats in het weekend van 9 juni.