Rietveld Naturmarathon wordt Pandriks Natuurmarathon

Dit jaar wordt er op zondag 2 mei voor de elfde keer in en om de Oostvaardersplassen de traditionele Natuurmarathon gehouden. Het sportevenement, bekend geworden door de initiator Jan Rietvelt, gaat dit jaar verder onder de naam Pandriks Natuurmarathon. We hebben het bedrijf Pandriks Bake Off uit Meppel bereid gevonden om voor de komende drie jaren hoofdsponsor te worden van deze sportieve loop. De missie van Pandriks Bake Off is om consumenten te laten genieten van het beste bake off brood, dat wordt gemaakt volgens de oude principes met de meest moderne technologie op de meest duurzame manier. De Pandriks Natuurmarathon sluit zich hier goed bij aan waar gezond en natuur voorop staan.
De marathon loopt door de ongerepte natuur tussen Lelystad en Almere en is nog kleinschalig van opzet. Maar het is wel de intentie om de komende jaren verder uit te groeien en het evenement te professionaliseren. Een onderdeel daarvan is het toevoegen van meerdere afstanden zoals de 5 en 10 km en een halve marathon, om zo het evenement een regionale uitstraling te geven. Zover is het dit jaar nog niet.

Voor deze editie kunnen deelnemers zich zowel als solo of als duo in een run-bike-run modes opgeven. De solo-loper zorgt zelf voor een persoonlijke verzorger op de fiets en bij een duo verdelen de loper en fietser bij toerbeurt een zelf te bepalen aantal kilometers.Al met al levert dit een gemêleerd gezelschap op bij de start om 10 uur ‘s ochtends bij watersportvereninging Het Bovenwater aan de Uilenweg (naast camping ‘t Oppertje). Daarbij mag vermeld worden dat deze vereniging haar faciliteiten zoals kantine, sanitair en douchegelegenheid, maar ook de inzet van vrijwilligers belangeloos beschikbaar heeft gesteld om het evenement mogelijk te maken.

De kosten voor deelname aan de Pandriks Natuurmarathon zijn € 27,50 per team (sololoper + begeleider of duo ) inclusief lunch. De inschrijving vindt uitsluitend plaats via het bijgevoegde formulier op de website en is mogelijk tot de dag van de loop. De opbrengst komt uiteraard volledig ten goede aan de Stichting Roparun.

Meer informatie vindt u op:
www.pandriksnatuurmarathon.nl