Roparun 2020 komt er aan; ons team is er klaar voor ! !

Ook dit jaar is ons team weer zeer divers samengesteld: ondernemers, mensen die werkzaam zijn bij de overheid, politici en bestuurders maar ook mensen die werkzaam zijn in het onderwijs of bv. een fysiotherapiepraktijk. Teamleden komen uit Lelystad, Emmeloord en Dronten, maar inmiddels ook ver daarbuiten. We hebben dit jaar versterking uit Amstelveen , Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Maar wel allemaal met roots die terug te voeren zijn op Flevoland. Ook de leeftijden lopen sterk uiteen, het oudste teamlid is 67 terwijl de jongste 23 is.  We vormen een hecht team, waar leeftijd of achtergrond er niet toe doen. Ieder jaar wijzigt de samenstelling van het team, nieuwe mensen er in, anderen nemen een pauze of komen na een paar jaar weer terug./ Bijzonder trots zijn we op ons rijdend hotel, een mooie klassieke Pieterbilt truck, waarbij de oplegger met 16 stapelbedden, een douche en een toilet steeds een welkome thuisbasis blijkt.

Net als zovele teams gaat het om een combinatie van drijfveren, natuurlijk gaat het om de sportieve prestatie, willen we zoveel mogelijk geld ophalen maar met zijn 24-en ook vooral plezier hebben. We zijn allemaal zeer doordrongen van het goede doel; een van onze lopers – Wim Bok – heeft al 3 keer zelf de ziekte overwonnen, maar iedereen heeft direct of indirect met het vreselijke effect dat deze ziekte op de patiënt en diens omgeving kan hebben. Dan realiseer je je hoe belangrijk de steun van de Roparun kan zijn.

Geld ophalen voor het goede doel

Sinds de Roparun in 1992 voor het eerst georganiseerd werd, is al 88 miljoen euro bijeengelopen. De editie van 2019 bracht een bedrag van 5.626.988 euro op. Roparunteam Lelystad haalde in 2019 32.830 euro op. We zijn supertrots op dit mooie bedrag. Met ons hele team organiseren we ook in 2020 weer tal van evenementen om dit bedrag bij elkaar te halen. Daarnaast vragen we bedrijven om de goede doelen van de Roparun te steunen door een deel van onze route te sponsoren. Zo hadden we al een benefietvoorstelling van Theatergroep Droog en een Zalm en Wijn kerstactie voor ons goede doel. We hebben ook dit jaar weer een enthousiast team dat zich gaat inzetten om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het goede doel. En last but not least, zijn we blij dat KFC ook dit jaar weer onze hoofdsponsor is.