Ruim 10.000 euro voor het goed doel bij elkaar gelopen

Prachtige opbrengst tweede editie van SVOL Cityrun!

De tweede editie van de SVOL cityrun heeft het prachtige bedrag van € 10.288,39 voor Roparunteam Lelystad opgeleverd. Dit bedrag werd dinsdag 10 april tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de hoofdsponsor van Roparunteam Lelystad, KFC Lelystad, bekend gemaakt.

Op 29 maartl jl. hebben ruim 1.000 (eerste- en tweedejaar) leerlingen van de SGL, Rietlanden en ISG Arcus meegedaan aan de SVOL cityrun. In een runbikerun verzamelden ze geld voor Roparunteam Lelystad. Alle leerlingen hebben een parcours van ongeveer 9 kilometer afgelegd tussen de drie scholen, met start en finish op het Agorahof. Naast de leerlingen van de scholen liepen ook 10 docententeams mee.

“Alle drie de scholen hebben ontzettend hun best gedaan om een zo hoog mogelijk bedrag voor de goede doelen van de Roparun bij elkaar te krijgen. En met een opbrengst van ruim 10.000 euro is dat natuurlijk ontzettend goed gelukt! We zijn trots op onze leerlingen die zo’n mooie prestatie geleverd hebben!” aldus Barry Lommen, voorzitter van de SVOL.

KFC, de hoofdsponsor van het Lelystadse Roparunteam, stelde een prijs beschikbaar voor de klas die overall het hoogste bedrag opgehaald had, en voor het team dat op elke afzonderlijke school het meest bij elkaar bracht. De winnaars waren aanwezig bij de bekendmaking van de totaalopbrengst en werden getrakteerd op een maaltijd.

“We zijn er trots op dat we dit jaar voor de tweede keer samen met de SVOL en de medewerkers op de 3 scholen dit evenement hebben kunnen neerzetten. In de voorlichting op de scholen door ons team zie je dat het onderwerp leerlingen aanspreekt, en dat zij bereid zijn daarvoor geld in te zamelen en te lopen”, zegt Jop Fackeldey, teamcaptain Roparunteam Lelystad.