SVOL cityrun brengt ruim 9.000 euro op voor Roparun

De SVOL-cityrun heeft dit jaar 9.408,25 opgebracht. Dat bedrag werd bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking aan de teams met de hoogste opbrengst, vrijdag 12 april bij de KFC in Lelystad. De SVOL cityrun is een sponsorloop voor leerlingen uit groep 1 van de drie scholen van de SVOL (SGL, Rietlanden en ISG-Arcus).

Leerlingen nemen deel in teams. Een team bestaat uit 4 deelnemers, 2 fietsers en twee lopen die samen het parcours ruim 9 kilometer afleggen langs de drie scholen. Voorafgaand aan het evenement hebben leerlingen zoveel mogelijk ‘Ropaatjes’ verkocht om zich te laten sponsoren. Elk ‘Ropaatje’ vertegenwoordigt een waarde van € 2,50. Klas 1M van de SGL heeft dit jaar de meeste ‘Ropaatjes’ verkocht, zij werden samen met team 1Q3 van de Arcus en team 1A4 van de Rietlanden door hoofdsponsor KFC getrakteerd op een maaltijd.

‘Dit is een prachtig bedrag voor de goede doelen van de Roparun. We zijn supertrots op al die leerlingen die dit mooie bedrag voor ons bij elkaar gelopen hebben. Dit jaar hebben we de cityrun voor de derde keer georganiseerd, dat kunnen we alleen in samenwerking met de SVOL.We willen ook iedereen bij de SVOL die ons geholpen heeft van harte danken.’ aldus teamcaptain Jop Fackeldey.