Voorbreiding SVOL Cityrun op schema !

Donderdag 11 april wordt de derde editie van de SVOL cityrun gehouden. Dit is een sponsorloop voor de goede doelen van de Roparun waar leerlingen uit groep 1 van de drie scholen van de SVOL (SGL, Rietlanden en ISG-Arcus) aan meedoen. Het parcours van de SVOL cityrun is 9,2 kilometer lang en loopt langs alle 3 de scholen.

Leerlingen nemen deel in teams. Elk team bestaat uit 2 fietsers + 2 lopers. Het parcours wordt afgelegd in een zgn. run-bike-run systeem. Alle leerlingen uit groep 1 van alle 3 de scholen doen mee.

Op de 3 scholen start de loop gelijktijdig. De teams lopen het hele parcours en komen dus langs alle 3 de scholen. Op de route en bij iedere school is een stempelpost om de groep af te stempelen. Iedere school heeft zijn eigen kleur: Rood: ISG-Arcus; Blauw: Rietlanden en Groen SGL.

Voorafgaand aan het evenement hebben leerlingen zoveel mogelijk ‘Ropaatjes’ verkocht om zich te laten sponsoren. Elk ‘Ropaatje’ vertegenwoordigt een waarde van € 2,50. ‘Ons doel is om een mooi bedrag binnen te halen voor het goede doel, maar ook stil te staan bij kanker. Iedereen kent wel iemand die deze ziekte heeft of heeft gehad. Vorig jaar heeft de cityrun ruim € 10.000 opgebracht. Een prachtig bedrag wat we dit jaar zeker hopen te evenaren,’ aldus teamcaptain Jop Fackeldey.

Hoofdsponsor KFC biedt aan het team met de hoogste opbrengst van elke school een maaltijd aan. De prijsuitreiking en de bekendmaking van de totaalopbrengst van de SVOL-cityrun is op 12 april om 17.30 uur bij KFC.