Teamleden

Team 197

DSC_2695
Angelique de Jong
DSC_2662
Bart Hoekstra

Vrienden van mijn ouders zijn geconfronteerd met kanker. Door mee te doen aan de Roparun kan ik mijn betrokkenheid laten zien bij deze mensen én anderen die met deze ziekte te maken hebben.

IMG_5479
Bas de Reus

Bas in beeld

Voor de eerste keer de Roparun lopen! Dat is dit keer het doel, nadat een operatie daar vorig jaar een stokje voor stak… Wat ik gelukkig al wel heb gezien toen tijdens de weg ernaartoe, is dat het een geweldig avontuur is. Wat natuurlijk helpt, is dat we een heel gezellig en gemotiveerd team hebben! Net als veel anderen heb ik ook in mijn directe omgeving te maken gehad met deze ziekte; mooi dus dat ik deze persoonlijke uitdaging kan combineren met bijdragen aan ons gezamenlijke doel!
DSC_2676
Daan Bergman
Desiree
Désirée Haagmans

Désirée in beeld

Mij mogen inzetten voor het goed doel. Het doel wat mij raaks (moeder genezen, vader heeft kanker). Geld inzamelen voor onderzoeken, zodat mensen een 2e kans krijgen. Een 2e kans die ik zeker heb gekregen en met beide handen heb aangepakt. Nu samen met een geweldig team mogen samenwerken is voor mij het ultieme!

Gertjan
Gert-Jan Hoogeveen

Gert-Jan in beeld

Mijn naam is Gert-Jan Hogeveen en ik doe al weer voor de 6e keer mee met de Roparun. Vooral omdat ik het mooi vind om sport en goede doelen met elkaar te combineren. Ik heb een super leuke rol in het basiskamp gekregen met een gezellig team dus ik heb er zin in.

 

Henri
Henry van der kamp
8

Henry in beeld

Ik doe dit jaar voor de 5e keer mee. Er is mij destijds gevraagd of ik als chauffeur op de vrachtwagen  mee  wilde doen. Het enthousiaste team heeft er toe geleid dat ik nu ook weer mee ga. Er zit ontzettend veel energie in de teamleden, en dat spreekt me aan. Natuurlijk doe je het ook voor een goed doel. Samen met Arianne verzorgen we de inrichting van de trailer met de  bedden, douche, toilet en dergelijke. Het is voor mij best een zwaar weekend, maar ik besef me dat als je  gezond bent dat er veel mogelijk is.

DSC_2688
Irene Gerritzen

Dit jaar mag ik voor de eerste keer meedoen aan de Roparun. Als fietser ben ik onderdeel van dit topteam dat met elkaar geld inzamelt voor dit goede doel. Het geld gaat naar de stichting Roparun die allerlei initiatieven financieel steunt die bijdragen aan het toevoegen van leven aan de dagen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Zoals velen met mij heb ik dat ook in mijn omgeving meegemaakt en dat motiveert mij nog meer om hier mijn (sportieve) bijdrage aan te leveren.

Jop
Jop Fackeldey
13

Jop in beeld

Ik ga dit jaar voor de 9e keer mee met de Roparun. Het is een virus dat je niet meer loslaat. Vanwege het super team waar ik teamcaptain van mag zijn, vanwege de kameraadschap en vanwege het gezamenlijke avontuur. Maar misschien nog wel veel meer vanwege de gezamenlijke herkenning van dat doel. Ook ik heb een goede vriend verloren aan die vreselijke ziekte kanker. En ook in mijn omgeving is het aantal mensen dat ziek is niet te tellen. Wat is het toch een rotziekte ! En wat is het fijn dat we een positieve bijdrage kunnen leveren. We kunnen het leed niet wegnemen, maar wel verzachten. De Roparun betekent echt wat voor mensen in die laatste moeilijke fase in hun leven, en ik ben trots dat ik daar mijn steentje aan bij mag dragen.

Het team is ieder jaar weer anders, een mooie mix van oudgedienden en nieuwe deelnemers. Maar al na de eerste bijeenkomst delen we dezelfde spirit. En zet iedereen zich in. Zo hebben we ieder jaar weer andere acties ! Dit jaar gaan we de (dels nieuwe) route vanaf Bremen lopen. Veel langer door Nederland dus. Ik kan bijna niet wachten, alhoewel…..die gezamenlijke acties vooraf zijn ook mooi !

 

Jan Willem
Jan-Willem van der Kort
DSC_0636
Marjoke Seidel

Hoi! Ik ben Marjoke, 30 jaar jong en woonachtig in het mooie Deventer. Ik ben zo’n 8 jaar geleden begonnen met hardlopen om mijn liefde voor eten een beetje te compenseren met wat beweging. Terwijl het toen een hele prestatie was dat ik mijn eerste 5 kilometer zonder te stoppen in ruim een half uur liep, kan ik nu zonder al te veel moeite uren achter elkaar lopen. Twee keer in de week ben ik op de baan van atletiekvereniging A.V. Daventria 1906 te vinden. En waar het me eerst alleen om het verbeteren van mijn techniek ging, heb ik daar ook veel leuke mensen leren kennen. Zo heb ik met een aantal van deze mensen in 2019 meegedaan aan een looptienkamp (een wedstrijd met tien looponderdelen op de baan, in één lang weekend) en later dat jaar heb ik met een ander groepje in Keulen mijn eerste (loodzware) marathon volbracht. De combinatie van een pittige loopuitdaging en dit samen met anderen beleven, maakt het voor mij extra speciaal.  Een heel bijzondere sportieve uitdaging, samen met andere enthousiastelingen én voor het goede doel: het lijkt me echt heel gaaf om hieraan mee te doen!

mario
Mario Bok
14

Mario in beeld

Dit is mijn zesde keer dat ik mee doe aan de Roparun. Via mijn broer Wim ben ik in 2015 in contact gekomen met dit evenement. Door zijn enthousiaste verhalen en het doel waarvoor dit wordt georganiseerd, heeft mij bijzonder enthousiast gemaakt. Zijn ziekte was destijds mijn extra motivatie. Na twee jaar heb ik even getwijfeld om te stoppen. Maar als je eenmaal door het Roparun “virus” bent besmet is er geen weg meer terug. Ook dit jaar zal ik als loper meegaan. Voor het eerst dit jaar vanuit Bremen. Het blijft altijd een hele opgave maar met zo’n geweldig team en het doel voor ogen zal het wederom geen probleem zijn!

Michael
Michael Sluijmer

Michael in beeld

Het tweede jaar dat ik deel uitmaak van Team 197, dit jaar ook mee in het basiskamp! Met een fantastische groep mensen zetten we ons in om geld op te halen voor het goede doel, zin in!

Miriam
Miriam Ockeloen

Ik ga dit jaar voor de twee keer mee met de Roparun, de eerste keer als verzorger/loper, nu alleen als loper. In mijn werk als fysio/oedeemtherapeut kom ik dagelijks in aanraking met mensen die worstelen met kanker of met de naweeën van kanker. Omdat ik zelf een fanatieke sporter ben is dit voor mij een mooie combinatie. Mijn steentje bijdragen aan een sportief evenement waarbij we zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel.

peter dekker
Peter Dekker
18

Peter in beeld

Roparun 2020. Editie 29. Voor de zesde keer mag ik meedoen met dit fantastische evenement. Fantastisch wat betreft het gemeenschappelijke doel dat je wilt bereiken. En fantastisch wat betreft de teamspirit en de prestaties die door het team worden neergezet. Een bijzondere ervaring.

Bremen – Rotterdam wordt het dit jaar, een fraaie route èn door mijn geliefde stad Groningen! Traditioneel kruip ik weer in mijn rol als chauffeur. Een rol met een brede en intensieve  interactie binnen het team waarmee je optrekt. Dus geen aarzeling, ik doe graag weer mee. Onder het motto “een avontuur voor het leven”  gaan we weer een inspirerende periode in van teamvoorbereiding, fondsenwerving en uiteindelijk een geweldig pinksterweekend “Roparunnen 2020”

Ik heb er zin in!!

 

peter klooster
Peter Klooster

Peter Klooster in beeld

Het mooie van een Roparun is, dat je iedere keer weer versteld staat waartoe je als persoon, maar vooral als team toe in staat bent. Honderden kilometers lopen of fietsen, uren doorbuffelen om het team te verplaatsen, te verzorgen of te voorzien van eten en drinken. Dat geeft steeds weer een fantastisch gevoel.

Belangrijk is ook dat je daarmee geld bijeen brengt om nog veel meer mensen gelukkig te maken: getroffen door kanker en dan net dat beetje extra krijgen waardoor ook zij weer met een goed gevoel verder kunnen.

Voor mij is het nu de vierde keer, dat ik als fietser mee ga doen. De meest indrukwekkende  momenten zijn voor mij de momenten van bezinning bij de start of onderweg: alle hectiek is even weg en je gedachten gaan naar vrienden en familie die te maken hebben met kanker. Goed om dat met elkaar te delen.

klooster broertje
Ronald Klooster
DSC_2661
Sent Hoekstra

Ik ben gevraagd om mee te lopen met de Roparun. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. In onze vriendenkring hebben ook wij vrienden die geconfronteerd zijn met kanker. Bovendien kom ik in mijn werk regelmatig bij mensen thuis die om moeten gaan met deze ziekte en/of gevolgen daarvan. Het voelt goed om op deze manier extra aandacht te kunnen vragen én daardoor iets te kunnen betekenen voor dit goede doel.

wim
Wim Bok

Wim in beeld

Voor de 7e keer mag ik met dit team als loper mijn steentje bijdragen aan het Roparunavontuur. En nog steeds met veel enthousiasme, inzet en energie. Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om mensen met kanker te ondersteunen: al ruim vijf jaar knok ik zelf tegen deze ziekte en is de strijd nog niet gestreden. Het blijft fantastisch om met elkaar de uitdaging aan te gaan om zoveel mogelijk geld te genereren en de betrokkenheid van zoveel mensen te ervaren! Uiteindelijk is dat toch het doel waar het om gaat!

Yannick
Yannick Breeschoten