SlooOW Natuurmarathon 2021

Helaas hebben we moeten besluiten de SlooOW- Natuurmarathon die gehouden zou worden op zaterdag 10 oktober en verplaatst was naar zaterdag 1 mei 2021 opnieuw te verplaatsen. We vinden niet verantwoord gezien het oplopend aantal besmettingen en de deze week afgekondigde maatregelen om het hardloopevenement plaats te laten vinden. De gezondheid en veiligheid van de lopers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen staat bij de organisatie altijd voorop. Als nieuwe datum hebben zaterdag 4 september 2021 vastgelegd. Uiteraard ook nu weer onder het voorbehoud dat de omstandigheden dat mogelijk maken.

Graag willen we iedereen die bij de voorbereiding betrokken is geweest enorm bedanken voor de inzet en we hopen iedereen te zien bij de SlooOW- Natuurmarathon 2021.

Informatie over de SlooOW Natuurmarathon

In het kort:

  • 42km rondom de Oostvaardersplassen, als duo- of sololoper
  • Starten vanaf watersportvereniging Het Bovenwater in Lelystad
  • Zaterdag 4 september starten we om 10:00 uur

Deze marathon loopt door de ongerepte natuur van de Oostvaardersplassen tussen Lelystad en Almere en wordt dit jaar voor de 11e keer gehouden. De organisatie is nu in handen van Roparunteam Lelystad, welke voorgaande jaren ook al hand- en spandiensten verrichtte. De opbrengst komt volledig ten goede aan Stichting Roparun.

Geheel in tegenstelling tot de tendens van groeiende deelnemersaantallen bij veel marathons, wil de SlooOW-Natuurmarathon kleinschalig en eenvoudig blijven met een maximum van 75 teams. De SlooOW Natuurmarathon laat zich dus zeker niet kenmerken door entertainment, verzorgingsposten en ander vermaak op het parcours. Maar dat is ook niet nodig, want iedere deelnemer mag 42 kilometer lang een persoonlijke verzorger meenemen op de fiets.

Lopers die de afstand wel heel lang vinden hebben de mogelijkheid om deze marathon als duo te volbrengen; loper en fietser ‘ verdelen’ dan de afstand en lopen bij toerbeurt een zelf te bepalen aantal kilometers. Al met al levert dit een gemêleerd gezelschap op bij de start om 10 uur ’s ochtend bij watersportvereniging Het Bovenwater aan de Uilenweg (naast camping ’t Oppertje).

De kosten zijn €27.50 per team ( sololoper + begeleider of duo ) en is inclusief lunch! Inschrijving vindt uitsluitend plaats via het bijgevoegde formulier en is mogelijk tot de dag van de loop.

Inschrijfformulier

Let op! Het inschrijfgeld a €27,50 is inclusief lunch voor beide teamleden.