Het korte maar hevige Roparun-seizoen 2020 – 2021 is…..begonnen

Een pinksterweekend zonder Roparun bestaat niet! Het pinksterweekend staat al 30 jaar in het teken van de Roparun. Toch was dat in 2020 voor het eerst het geval en zag het er naar uit dat ook 2021 aan onze Roparun-neus voorbij zou gaan. Ook dit pinksterweekendweekend helaas geen fysieke editie vanuit Parijs of Bremen, maar wel een digitale editie en aandacht voor de Roparun. En ook ons team – RoaprunteamLelystad met startnummet 197 deed er aan mee.

In samenwerking met eRoutes faciliteerde Roparun afgelopen weekend een app die de mogelijkheid gaf om digitaal kilometers te maken voor het goede doel. Bijna 400 deelnemers maakten hier gebruik van. Bij elkaar werd er maar liefst 12.573 kilometer afgelegd en zijn de teams bij elkaar zo’n 342 uur bezig geweest. Ons team was actief op de pinkstermaandag. Ons A en ons B team liepen ieder 70 km, van maandag 9.30 u tot 17.00u. Er waren 2 mooie rondje suitgezet, een rondje oostvaardersplassen en een rondje Lelystad. Ons start- pauze en aankomstpunt lag mooi centraal, we mochten gebruik maken van het terrein van Watersportvereniging het Bovenwater. Zo konden we onder 2 partytenten veilig in de openlucht onze Roparun doen.

De opbrengst van het afgelopen weekend wordt opgeteld bij de totaalopbrengst van dit Roparunjaar, die Roparun op 3 oktober bekend maakt. Dit is op de finishdag van de Roparun die dit jaar ook een fysieke editie kent. De start is op 2 oktober in Landgraaf waar 185 teams een afstand van ongeveer 300 kilometer afleggen door Zuid-Nederland. En ook hier is ons team bij !. En uiteraard kijken we dan alweer uit naar….. de – originele – Roparun in het Pinksterweekeinde van 2022 !