SlooOW Natuurmarathon gaat door op zaterdag 4 september 2021

Na 2 keer uitstel gaat het er toch van komen. We zijn blij het te kunnen bevestigen: we kunnen op een veilige manier en met toepassing van ons coronaprotocol van start !

De SlooOW Natuurmarathon loopt door de ongerepte natuur tussen Lelystad en Almere en is nog kleinschalig van opzet. Maar het is wel de intentie om de komende jaren verder uit te groeien en het evenement te professionaliseren. Een onderdeel daarvan is het toevoegen van meerdere afstanden zoals de 5 en 10 km en een halve marathon, om zo het evenement een regionale uitstraling te geven. Zover is het dit jaar nog niet.

Voor deze editie kunnen deelnemers zich zowel als solo of als duo in een run-bike-run modes opgeven. De solo-loper zorgt zelf voor een persoonlijke verzorger op de fiets en bij een duo verdelen de loper en fietser bij toerbeurt een zelf te bepalen aantal kilometers.

Al met al levert dit een gemêleerd gezelschap op bij de start om 10.15 uur ‘s ochtends bij watersportvereniging Het Bovenwater aan de Uilenweg (naast camping ‘t Oppertje). Deze vereniging stelt opnieuw haar faciliteiten zoals kantine, sanitair en douchegelegenheid, maar ook de inzet van vrijwilligers belangeloos ter beschikking.

De kosten voor deelname aan de SlooOW Natuurmarathon zijn € 27,50 per team (sololoper + begeleider of duo ) inclusief lunch. De inschrijving vindt uitsluitend plaats via het bijgevoegde formulier op de website en is mogelijk tot de dag van de loop. De opbrengst komt uiteraard volledig ten goede aan de Stichting Roparun.