Vorig jaar geen maar 2021 dubbel

De Roparun 2020 kon door Corona helaas niet doorgaan. Ook 2021 kan niet op een veilige manier “als vanouds” gedaan worden. De Roparun bestaat bij de gratie van het samen doen. Teamleden vormen sámen het team en opgeteld zijn de ruim driehonderd teams met hun achtduizend leden de Roparun; daar komen de ruim vijfhonderd vrijwilligers bij en uiteraard het publiek. Sámen beleven we op de grootste manier de Roparun, het feest, de emotie, de inspanning; het Roparungevoel. Dat is ons DNA. Wanneer deze DNA-kenmerken wegvallen, valt de ziel uit ons evenement.

Maar ons doel in teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker, staat natuurlijk nog steeds als een huis. Dus we doen het dit jaar een beetje anders.  In het traditionele ‘Roparunweekend’ met Pinksteren, zal er ook door Team Lelystad een “digitale” versie van de Roparun gelopen worden door middel van een app. We passen de manier van lopen en de afstanden aan aan de omstandigheden en net als alle andere teams registreren we die in een gezamenlijke app.

De fysieke editie van Roparun 2021 verschuift van het Pinksterweekend naar het weekend van 2 en 3 oktober. Dit betekent dat de dertigste editie van de Roparun, onze jubileumeditie, eenmalig in een aangepaste vorm plaatsvindt. Zo zijn de start én finish op het Pinkpopterrein in Landgraaf en blijft de gehele Roparun in Zuid-Nederland. Omdat deze aangepaste vorm van de Roparun (maar) uit twee dagen bestaat, kent de route een afstand van zo’n driehonderd kilometer. Het startschot klinkt op zaterdag 2 oktober. Naar verwachting zal het laatste team een dag later rond 18.00 uur finishen. Aansluitend is er een slotfeest, zoals vroeger in Parijs.

De organisatie van Roparun maakte onlangs de eerste routeplaatsen in Limburg en Brabant bekend. Vanaf de start in Landgraaf loopt de helft van de deelnemers richting Gulpen, Maastricht, Elsloo, Stein, Susteren, Echt en Weert naar het Brabantse Lieshout en Deurne om vervolgens via Venlo, Roermond en Sittard weer te finishen in Landgraaf. De andere helft van de deelnemers loopt de route in tegengestelde richting. Dit is om het aantal deelnemers zo veel mogelijk te verspreiden. Ook zullen de teams op verschillende tijdstippen starten om de routes niet teveel te belasten.

Uiteraard doet ook Team Lelystad hier weer aan mee ! En U kunt ons weer steunen. We hebben de nieuwe route weer voorzien van routedelen, waaraan u Uw naam kunt verbinden.